<- Naleśniki ze świeżymi owocamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNaleśniki zwyczajne ->

PDF Drukuj

Naleśniki zielone

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2335 razy.


10 dag mąki,
szklanka mleka,
2 jaja,
2 łyżki stopionego masła,
10 dag szpinaku,
łyżeczka cukru,
pół łyżeczki gałki muszkatołowej,
sól,

Mąkę,mleko,sól,gałkę i stopione masło ubić na jednolitą
masę, odstawić na godzinę. jaja utrzeć z cukrem i
zmiksowanym sparzonym szpinakiem, połączyć z przygotowanym ciastem, dokładnie wymieszać.
Usmażyć cienkie naleśniki. Podawać jako gorąca przystwawka. Można w nie zawijać dowolny, ale pikantny
farsz.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności