<- Ogórki konserwoweLista potraw z grupy: PrzetworyOgórki kwaszone - przepis Cioci Anieli ->

PDF Drukuj

Ogórki konserwowe (zalewa)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 14557 razy.

WODA:2,5 l
OCET:0,5 l
CUKIER:13 dkg
SÓL:8 dkg
GORCZYCA:
KOPER:(zielony)
CZOSNEK:1 ząbek
CHRZAN:1 kawałek

Przyprawy włożyć do słoika. Zalewę zagotować, zalać ogórki i gotować słoik do zmiany koloru ogorków.
From: Helena Matuszewska

czy ktos dodaje do ogorkow takie przyprawy jak bazylia albo estragon???????
Nadesłał(a): 2006-07-10 10:07:38

ja dodaje imbir, gozdziki
Nadesłał(a): agata <marlena@wp.pl> 2006-07-15 16:07:08

na jaką ilość ogórek jest ten przepis?
Nadesłał(a): pszczóła <pitermetal@wp.pl> 2006-08-01 12:08:56

czy zalewa się gorącą zalewą ogórki, czy czekać aż przestygnie
Nadesłał(a): graża 2006-08-14 15:08:06

ja zalewam gorącym roztworem i jest ok-chyba szybciej się kiszą
Nadesłał(a): wioletta 2006-08-14 19:08:36

o lol - nie wytrzymam - te, Wioleta, a od kiedy to ogórki konserwowe się kisi?? ;/ bo ja od kiedy pamiętam to je się PASTERYZUJE!! od kiedy pamiętam ;p fajnie brzmi z racji, że mam 19 lat :) wiem, że chodzi Ci o kiszone ale temat na tej stronie to OGÓRKI KONSERWOWE ;P pozdrawiam i życzę smacznego :) ech...
Nadesłał(a): mareczek <mareczek2006@o2.pl> 2007-07-29 14:07:01

refresh.zagląda tu ktoś jeszcze?
Nadesłał(a): ukli 2011-08-06 12:08:15

ale babol:-)
Nadesłał(a): 2011-08-08 21:08:24


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności