<- BiszkopcikiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBiszkopciki wyciskane ->

PDF Drukuj

Biszkopciki (herbatniki)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3574 razy.

MARGARYNA:15 dkg
JAJKA:4
CUKIER:25 dkg
MĄKA:75 dkg
PROSZEK DO PIECZENIA:1 paczka
CUKIER WANILIOWY:1 paczka

Maragrynę utrzeć. Dodać mialki cukier, potem całe jajka wbijać po jednym sypiąc po łużce mąki wymieszanej z proszkiem. Dodać cukier waniliowy i dobrze ucierać. Potem wyłożyć i zagnieść i wynieść w chłodne miejsce na 15 minut.
Po rozwałkowaniu nakłuć widelcem przed pieczeniem.
From: Helena Matuszewska

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności