<- Pierś kurczaka gotowana na parzeLista potraw z grupy: Mięso: DróbPierś kurczaka z ryżem (bez smażenia) ->

PDF Drukuj

Pierś kurczaka z jabłkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3016 razy.


Witam ciepło i przesyłam przepis wymyślony przeze mnie.
Jest to pierś kurczaka z jabłkami - dla mnie smakuje, ale nie wszyscy lubią takie połączenie smakowe. Może ktoś będzie miał ochotę spróbować?
PIERŚ KURCZAKA Z JABŁKAMI
(jest to porcja na 1-2 osoby)

1 pierś kurczaka
1,5 - 2 jabłka
1 płaska łyżeczka cynamonu (nie każdy za nim przepada)
1 średnia cebula
sól, pieprz,
cukier

Podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę ze szczyptą cukru. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do cebulki i razem podsmażamy. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę lub słupki i wrzucamy na patelnię. Dodajemy cynamon, pieprz i sól do smaku. Smażymy, często mieszając, ok. 10 min. do momentu zmiękczenia jabłek. Podajemy na gorąco z ryżem.
Pozdrowienia,
From: "Jola Backiel" <jola@infeco.pb.bialystok.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności