Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3657 razy.
Ugotuj ryz. W miedzyczasie przygotuj rondelek z pokrywka, jedna lyzka masla, pokroj na plasterki kilka pieczarek, podsmaz na tym masle minute, zalej pol szklanki bialego wina, pol szklanki rosolu, lyzke drobno posiekanego koperku, kilka kropel soku z cytryny. Wymieszaj.
Na to uloz obrane z tluszczu i chrzastki piersi kurze, przykryj rondelek i dus na malym ogniu, az bedzie miekkie, sprawdzajac poziom plynu, aby sie nie przypalilo, okolo 15 minut.
Zaciagnij sos lyzeczka maki i smietanki. Dopraw pieprzem.
Podaj na ryzu.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB) podobnie robi się pulpety. zamiast kurczaka mielone mięso jak na kotlety mielone tylko że z dodatkiem kaszy mannej (nie będą tak zbite) i zamiast pieczarek kostka z marchwi selera i pietruszki...pycha! Nadesłał(a): wwr <no@limit.pl> 2007-11-06 22:11:00