Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3938 razy.
na dwie osoby
2 piersi kurzece
1 lyzka oliwy
mala puszka grzybow w wodzie
1/2 szklanki smietanki slodkiej
duzo pieprzu
ugotowany makaron lub ryz
Piersi kurzece obrac ze skory, kosci i tluszczu. Popieprzyc bardzo mocno po obu stronach, tak, zeby byly cale pokryte. Usmazyc na oliwie az brazowe z kazdej strony. Odlozyc na talerz. Patelnie mocno nagrzac i zalac woda i grzybami z puszki. Zeskrobac wszystko, co przylegle do dna patelni. Dodac smietanke, podgotowac na malym ogniu 3 minuty. Wlozyc piersi kurzece do sosu i podgrzac na malym ogniu, az sos zacznie kipiec.
Podac na ryzu, makaronie lub z ziemniakami. Nawet z chlebem dobre.
Smietanka w tym daniu lagodzi pieprz tak, ze nie jest to ostre danie, jakby moglo sie wydawac.
Calosc zabiera 20 minut.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)