<- Koktajl z krewetekLista potraw z grupy: Owoce morza - bez rybKraby w sosie ->

PDF Drukuj

Krab Thermidor

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1940 razy.


1 kg ugotowanego miesa z kraba
1/2 szklanki posiekanych pieczarek
1 zielona papryka drobno pokrojona w kostke
1/4 szklanki drobno posiekanego szczypiorku
2 pomidory obrane i pokrojone w kostke
2 lyzki masla
1 szklanka smietany
1 lyzka posiekanej zielonej pietruszki
sol i pieprz
bulka tarta

Zmieszaj mieso z kraba z pieczarkami, papryka, szczypiorkiem, i pomidorami. Smaz na masle 10 minut. Dodaj smietane i gotuj 5 minut dluzej. Dodaj pietruszke, sol i pieprz. Wloz mase do indywidualnych zaroodpornych naczyn ( w oryginale kladzie sie ta mixture do skorupy kraba). Posyp tarta bulka i zapiekaj w srednio goracym piekarniku do zarumienienia na wierzchu.
SMACZNEGO!!!
From: Andrzej Bobola <anczer@earthlink.net>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności