<- Serowe kieszonki nadziewane szynkąLista potraw z grupy: ŚniadaniaSzybka Zapiekanka z jajka ->

PDF Drukuj

Smażony camembert

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1979 razy.


SKŁADNIKI:
* 4 serki camembert
* kiść winogron
* dżem borówkowy
* 2 jajka
* 2 łyżki mąki
* 4 łyżki bułki tartej
* łyżeczka słodkiej papryki mielonej
* sól
* olej do smażenia

PRZYGOTOWANIA:
* Serki camembert przekroić na pół lub na ćwiartki.
* Obtoczyć w mące wymieszanej ze słodką papryką.
* Zanużyć w jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i papryką. Następnie obtoczyć w bułce tartej.
* Włożyć na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron aż serki się zrumienią.
* Przed podaniem osączyć z tłuszczu.
* Ułożyć na talerzu. Do dekoracji podać winogrona i dżem borówkowy.
* Podawać z ciepłymi tostami.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności