<- Świetne na odchudzanie-Smakoun i seler naciowyLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiTURECKA sałątka pomidorowa z sosem z granatów ->

PDF Drukuj

Tallińska sałatka śledziowa z koperkiem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2934 razy.


250 g marynowanych sledzikow z cebulka
1 zieloniutki ogoras
ugotowany kartofel
jablko
2 jajka na twardo
1/2 peczka koperku

sos:
3 lyzki oliwy
100 ml bialego wina
3 lyzki musztardy
1/2 lyzeczki cukru
1/4 lyzeczki galki muszkatolowej,
pieprz

jak zrobic:
Sledzie z cebula odsaczyc, pokroic na paski, cebule posiekac. Ogorek, kartofel, jablko w kostke, jajka w plasterki,koper posiekac. sos: Rozetrzec musztarde z cukrem, pieprzem, galka, dodac sok cytrynowy (3 lyzki) i wino, mieszajac dolewac oliwy.Wymieszac wszystko ze sledziami (delikatnie), polac sosem, wstawic na 1-2 h do lodowki.Przed podaniem ulozone sledzie posypac koperkiem, i przybrac plasterkami jaj.
From: "gosia" <artiii@friko5.onet.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności