<- Salatka z cieleciny, marynowanych sliwek i gruszeLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaSuflet celestine z cieleciny ->

PDF Drukuj

Saltimbocca alla romana

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1904 razy.


skladniki :
sznycle cielece ze schabu rozbite gladkim tluczkiem
wino biale wytrawne 70 ml
rosol kurzy (moze byc z kostki) 150 ml
szynka parmenska (1 plaster na 2 sznycle) do nabycia w Billi po 95 zl/kg
swieze liscie szalwii (raczej nie do zdobycia, chyba ze ktos sam hoduje)
troche maki
ziola : tymianek , majeranek, oregano, rozmaryn, bazylia

sznycle solimu i pieprzymy, ukladamy na kazdym plasterek szynki i listek szalwii, spinamy szpilka do rolad i obtaczamy w mace smazymy na masle az sie zrumienia, zalewamy winem i rosolem i 3 minuty dusimy, sciagamy w cieple miejsce, dodajemy do sosu ziola i redukujemy go do uzyskania pozadanej konsystencji wyciagamy szpilki, ukladamy kotlety na talerzy i polewamy sosem jako dodatek najlepiej pasuje ryz lub risotto
smacznego
From: "Przemyslaw Koziarski" <peka@kki.net.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności