Poddusic w garnku papryke, cebule, czosnek i przyprawy. Dodac ryz i mieszac az sie zaszkli.Dodac sol i pieprz. Zalac to 2 szklankami wody i dalej robic jak napisalas.
PS.Jak ktos lubi ostro moze dodac posiekana ostra papryke. Ja dodaje jalapenio.
From: Andrzej Bobola <anczer@earthlink.net>
Z tego przepisu wychodzi ryz w meksykanskim kolorze, bialo, zielono , czerwony. Meksykanie jedza to z miesem np. steak piccado, czyli cienkie marynowany plat miesa pieczony na grilu, albo ze swoimi nadziewanymi miesem nalesnikami, enchilada. Mozna stosowac tam gdzie sie stosuje zwykly ryz.
From: Andrzej Bobola <anczer@earthlink.net> UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po wlaniu wody NIE WOLNO MIESZAC w ten sposob ryz sie nie przypali. najpierw gotowac na silnym ogniu, potem zmniejszac ogieñ,gotowac bez przykrycia.RYZ Z WARZYWAMI BEDZIE SUPER. Nadesłał(a): ANNA <idecana@yahoo.es> 2006-01-07 22:01:12