<- Orientalna salatka owocowaLista potraw z grupy: DeserOwoce flambirowane ->

PDF Drukuj

Orzechy w cukrze

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1482 razy.


1 szklanka łuskanych orzechów włoskich,
2 szklanki wody,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 szklanka oleju
Orzechy zalać wodą i gotować 2-3 minuty. Następnie odcedzić, osączyć, bardzo dokładnie obtoczyć w cukrze i rozłożyć na papierze do wyschnięcia. Po dwóch godzinach zmienić papier i suszyć dalej. Zupełnie suche orzechy wrzucić na rozgrzany olej i smażyć 2-4 minuty. Wyjąć z tłuszczu łyżką cedzakową, rozłożyć pojedynczą warstwą na folii aluminiowej i pozostawić do wystygnięcia.
ups... dalem za duzo cukru i jeszcze dosypalem na patelnie (mój błąd) tera smakuje jak jak.. jak... hmmm... prażony słonecznik........... pyyyyyyyychoooooooootaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Nadesłał(a): Murek z Wołczyn <murek007@o2.pl> 2006-05-02 12:05:55


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności