<- Jajka w koszulkach (poch�s)Lista potraw z grupy: Dodatki do dańKartofle do rosołu ->

PDF Drukuj

Kapusta czerwona na winie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2497 razy.


składniki:
* mała główka czerwonej kapusty
* szklanka czerwonego wina
* 3 szklanki rosołu z ekstraktu
* łyżeczka soku z pomarańczy
* utarta skórka pomarańczowa
* sól

Kapustę oczyścić, umyć i poszatkować. Włożyć do garnka i zalać czerwonym winem oraz wrzącym rosołem tak, aby kapusta była zaledwie pokryta (nie solić). Gotować bez przykrycia na ostrym ogniu aż płyn wyparuje. Gotową kapustę można dosolić. Należy ją doprawić sokiem z pomarańczy i utartą skórką pomarańczową. Podawać do dziczyzny i gęsi lub kaczki.
Żródło: Telegazeta TVP2

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności