<- Kotlety cielęce duszone z pieczarkamiLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaKotlety cielęce siekane ->

PDF Drukuj

Kotlety cielęce panierowane ze śmietaną i sokiem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1997 razy.


2 cienkie kotlety cielece
1 jajko
maka
tarta bulka
sol, pieprz
maslo,
olej
sok z cytryny
smietanka

Ugotowac mlode ziemniaki lub makaron
Cielecine umoczyc w mace, jajku, i buleczce. Na patelni rozgrzac lyzeczke masla i lyzeczke oleju. Kotlety obsmazyc po obu stronach, zalac 3 lyzkami smietanki, dodac sol, pieprz, cwierc lyzeczki soku z cytryny, doprowadzic do wrzenia,
podawac natychmiast na makaronie lub z kartoflami.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności