<- Kotlety cielęce panierowane ze śmietaną i sokiemLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaKotlety cielęce z chrzanem ->

PDF Drukuj

Kotlety cielęce siekane

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 710 razy.


Usiekać drobno cielęciny z górki lub łopatki, wyżyłować, dodać soli, pieprzu, tartej bułki dwa jaja, wszystko dobrze wymieszać, robić kotlety, nadając im kształt podługowaty. Powkładać w każdy po kostce, maczać w jaju, w przesianej tartej bułce i piec na gorącem klarowanym maśle na żółto. Kotlety takie można dać do jarzynek lub też z sosem; w tym razie układa się kotlety wkoło półmiska, a w środek leje się sos.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności