<- Pasztet z dorsza i ziemniakowLista potraw z grupy: RybyPasztet z wegorza i ryby ->

PDF Drukuj

Pasztet z ryby

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2600 razy.


60 dag ryby /filety/,
1/2 szklanki śmietany,
4 jaja,
2 małe bułeczki namoczone w mleku,
1/2 szklanki groszku,
masło, sól, pieprz
Groszek ugotować. Filety zmiksować w mikserze razem z bułką namoczoną w mleku. Dodać sól, pieprz, jaja, śmietanę i dokładnie wymieszać. Połączyć z groszkiem. Formę do keksu wysmarować masłem i przełożyć do niej masę, po czym wstawić do brytwanny z wodą. Naczynia przenieść do gorącego piekarnika na 45 minut. Gotowy pasztet udekorować kolorowymi warzywami. Można zalać galaretą. Podawać z majonezem wymieszanym z 2 ząbkami roztartego czosnku.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności