<- Kurczak po rzymskuLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak po staropolsku ->

PDF Drukuj

Kurczak po seczuańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4659 razy.


na temat chinszczyzny powiedziano juz wiele proponuje poszperac w archiwum oraz zaopatrzyc sie w dobry wok(patelnia)

-filet z kurczaka
-czaczoj
-marchew
-papryka
-bambus
-kwiat lili(malo bo bedzie mialo kwaskowy smak)
-grzybki Mu (muny)
-jajko
-sol
-cukier
-glutamina
-sos sojowy
-wywar z kurczaka
-czosnek

mieso kroimy w kostke(ok. 2cm-2cm) doprawiamy sola,glutamina,sosem sojowym. dodajemy jajko i mieszamy,dodajemy make ziemniaczana mieszamy smazymy na glebokim oleju wszystkie warzywa kroimy w paski(albo jak kto woli) rozgrzewamy woka nalewamy troche oleju przesmazamy czosnek(ktotko) dorzucamy resztę warzyw i tez przesmazamy dodajemy usmazone mieso zalewamy wywarem doprawiamy sola cukrem glutamina i sosem sojowym.
potrawa powinna miec smak lekko slonawy i barwe bardzo jasno bronzowa
smacznego
From: "zybisad" <zybisad@friko6.onet.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności