<- Łosoś w ryżuLista potraw z grupy: RybyMajowa makrela ->

PDF Drukuj

Łosoś z pieczarkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2893 razy.


Filety z lososia na 4 osoby
1/2 kg pieczarek
3 lyzki posiekanego koperku (musi byc go bardzo duzo)
pieprz
1/2 szklanki bialego wina
maslo

Piec nagrzac do 180C.
Przygotowac plaskie, szerokie naczynie do zapiekania i wysmarowac dno grubo maslem.
Filety lososia pokroic na cienkie plastry. 1/2 kg pieczarek pokroic na cienkie plastry. Pieczarki rowno rozlozyc po dnie. Posypac pieprzem. Posypac polowa koperku. Ulozyc plastry lososia w pojedynczej warstwie, troche zazebiajac. Reszte koperku posypac na wierzchu. Posypac pieprzem. Zakryc naczynie szczelnie folia.Wstawic do pieca na 5 minut, wyjac, odkryc i polac winem. Znow zakryc i wstawic do pieca na 15 minut.
Podac z ryzem.
Jest to pyszne danie, zawsze sie udaje, ma bardzo elegancki smak.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Czy w tym daniu nie używa się soli?
Nadesłał(a): Małgocha <mlgosia@cmdik.pan.pl> 2006-06-28 12:06:50

Rewelacja ale sol konieczna. Bez niej smakuje nijak.
Nadesłał(a): cypik 2007-07-14 16:07:37


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności