<- łosoś norweski artura (smacznie, prosto i tanio)Lista potraw z grupy: RybyŁosoś z pieczarkami ->

PDF Drukuj

Łosoś w ryżu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2106 razy.


4 szklanki ugotowanego ryżu,
1 filet z łososia,
2 jaja,
łyżka sosu sojowego,
2 łyżki oleju do smażenia,
zielenina

Filet z łososia ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Jaja rozbić w naczyniu, dokładnie wymieszać. Filety z łososia rozdrobnić. Na patelni rozgrzać olej. Na olej wlać wymieszane jaja, smażyć, aby powstała bardzo rozdrobniona ścięta jajecznica. Dodać łososia, smażyć dalej przez chwilę. Wsypać ryż, wymieszać, smażyć na małym ogniu, przerwać mieszanie i lekko przypalić ryż na złoty kolor. Posypać zieleniną. Podawać gorące.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności