<- Shake czekoladowyLista potraw z grupy: Napoje bezalkoholoweSok z mango (lub arbuza) ->

PDF Drukuj

Sok marchewkowo-pomarańczowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7633 razy.


Na 6 litrow soku potrzeba
30 dag marchwi
3 srednie pomarancze
lyzeczka kwasku cytrynowego
2,5 szklanki cukru

Dwie pomarancze obrac ze skorki (trzecia pomarancze razem ze skorka) i pokroic w kostke. Marchewke rowniez pokroic w kostke. Wszystko zalac 1.5 l wody i gotowac az marchewka troszke zmieknie.
W tym samym czasie zagotowac 4 l wody z cukrem i kwaskiem cytrynowym i zostawic az przestygnie. Marchewke i pomarancze po zagotowaniu odstawic do wystygniecia. Nastepnie marchew i pomarancze zmiksowac na papke i dodac do wczesniej zagotowanej wody z cukrem.
Napoj nalezy przecedzic przez geste sito i gotowe.
Podawac dobrze schlodzony.
SMACZNEGO !!!
From: "Daniel Pazniak" <pazniak@hbury.com>

co zrobić jak nie obrałam pomarańczy i czuć teraz gorycz?!czy da się to jakoś naprawić?pozdrawiam:))Emi
Nadesłał(a): emi <emi7979@wp.pl> 2009-11-19 10:11:43

Bardzo dobre palce lizać
Nadesłał(a): 2011-05-08 12:05:14


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności