<- Kurczak w kokosie po chińskuLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak w piwie ->

PDF Drukuj

Kurczak w papryce

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2025 razy.


pieczemy młodego kurczaka nie rumieniąc go zbytnio, po czym dzielimy go na cztery lub sześć części i trzymamy na małym ogniu. Osobno na maśle dusimy cienko pokrojoną cebulę z łyżeczką papryki, podlewamy wodą lub rosołem wołowym aż do zagotowania. Do sporej ilości gęstej, kwaśnej śmietany dodajemy mączki kukurydzianej, rozbełtujemy starannie, doprawiając do smaku solą i papryką. Aby otrzymać pożądany, czerwony kolor sosu, dodajemy trochę koncentratu pomidorowego. W otrzymanym w ten sposób sosie układamy kawałki kurczaka i trzymamy przez parę minut na małym ogniu.
Żrodło: książka J.M.Simmel "Nie zawsze musi być kawior"

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności