<- Kasztany gotowaneLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKawior z bakłażanów ->

PDF Drukuj

Kasztany w syropie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1482 razy.


Obgotowac kasztany w wodzie przez 5 minut, wyjac, obrac, potem nadal gotowac w wodzie lub mleku przez 25 minut, odcedzic.
Przygotowac syrop - na pol kilo kasztanow 30dkg cukru, 1dl wody (czy to 1/10 litra?) i szczypta wanilii (utartej?). Gotowac w tym syropie przez 30 minut (czyli razem czas gotowania 55 minut), osaczyc, ulozyc w kompotierce.
Przepisu nie probowalam, wiec nie wiem, jak smakuja.
From: annas@shell02.ozemail.com.au (ANNA ZUKOWSKI)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności