Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2013 razy.
Bierzesz filety z ryby (ryba wlasciewie dowolna, no moze poza linem bo mulem smierdzi) bez osci i skory (to chyba wynika z definicji) w masie 0,5 kg (dla dwoch chlopa).
Wrzycasz je na patelnie i rozdrabniesz (im drobiej tym lepiej - idealem jest papka). Do tego pakujesz warzywka (cebula, marchewka i co tam jeszcze chcesz) i garsc rodzynek. Do tego dwie lyzki przecieru z pomidorow, kubek jogurtu, i to co najwazniesze - Curry (im wiecej tym lepiej - oczywiscie w granicach przyzwoitosci) i czosnek, jak lubisz. I sie dusi toto przez jakich kwadrans coby sie przegryzlo. Podawac to mozna z ryzem. Ale ja to dodaje jako sos spaghetti do makaronu. Jako ze to moj autorski przepis pozwolijem sobie ochrzcic te potrawe jako:
Spaghetti rybne po indyjsku ala Walczak
From: Patton <robal@uoo.univ.szczecin.pl>