<- Kotlety mielone z cebulaLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaKotlety schabowe panierowane i duszone ->

PDF Drukuj

Kotlety schabowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4737 razy.


Ja robie prawie tradycyjne.
Kotlety nalezy rozbic w poprzek wlokien, nastepnie lekko posolic, popieprzyc , odlozyc na pare minut. W tym czasie kroje dosyc duze, ale cienkie plastry boczku wedzonego (mozna dac taka bardziej przerosnieta szynke, ale mnie z boczkiem smakuje lepiej). Kotlety nakrawam w trzech miejscach, ale tak aby nie przeciac nigdzie brzegu kotleta. Tzn w poprzek jednej osi robie trzy naciecia. Przez te naciecia przekladam plaster boczku (tak jak watek i osnowa w tkaninie), jak jest miejsce dokladam drugi plaster boczku. Nastepnie panieruje w mace, potem jajku i bulce tartej. Na tluszcz i.... pozniej mozna jesc.
Smacznego zyczac

PS. Oczywiscie kotlety schabowe pozbawiam kosci, bo nie lubie kosci w kotletach ;-)))
From: maciachy@friko2.onet.pl (Maciachy)

Bardzo podoba się mi ten rodzaj kotletów.
Nadesłał(a): Piotr <piotr1989@o2.pl> 2006-04-01 15:04:53


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności