<- KOTLETY SCHABOWE PO KANTOŃSKULista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaKotlety schabowe w winie ->

PDF Drukuj

Kotlety schabowe po kowalsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5634 razy.


Nio to juz sie dorzuce, jako ze jest to jedna z prostszych rzeczy, za to bardzo lubianych przeze mnie i mego meza...

Kotlety po kowalsku (rzekomo):
1. cienkie plastry schabu rozbic i usmazyc jak zwykle kotlery, przyprawiajac jak tesciowa uwaza... i od tej pory traktowac je jak kanapki:
2. posmarowac je majonezem
3. nalozyc podsmazona cebule
4. polac ketchupem w ilosci wg uznania
5. posypac startym zoltym serem
6. zapiekac w piekarniku do rozpuszczenia sie sera...
Koniec

Osobiscie lubie tez schab w figach, ale czy nadal mowilabym o tym per ,,kotlety''... doprawdy nie wiem...
Smacznego:)
From: kasprzak@ajax.umcs.lublin.pl (Jolanta Kasprzak)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności