<- SOS ŚMIETANOWYLista potraw z grupy: SosySos tatarski ->

PDF Drukuj

Sos śmietanowy (do makaronu, ravioli i białej las

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7836 razy.


W malym garnuszku na lyzeczce oliwy usmazyc dwa zabki czosnku. Dolac 1/2 szklanki mocnego rosolu, 1 szklanke smietanki i pol lyzeczki pieprzu. Dusic na malutkim ogniu, az troche zgestnieje, okolo 10 minut.
Mozna dodac szynke pokrojona w kawaleczki, najlepiej prosciutto. Mozna dodac male kawalki szparag.
Przed podaniem wsypac dobra lyzke startego parmezanu albo gorgonzoli i wymieszac (bardzo zgestnieje), zalac tym makaron lub ravioli, na wierzchu posypac jeszcze parmezanem.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Świetny i szybko się robi :-) Polecam!
Nadesłał(a): Just 2009-02-23 11:02:52


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności