<- Sos śmietanowy (do makaronu, ravioli i białej las
Lista potraw z grupy:
Sosy
Sos tatarski ->
PDF
Drukuj
Sos tatarski
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4031 razy.
Czas przygotow. 15 min.
250 ml majonezu,
2 jaja ugotowane na twardo (zoltka posiekane, bialka przetarte
przez sito),
2 lyzki posiekanych korniszonow,
2 lyzki posiekanych grzybow marynowanych,
2 lyzki pokrojonego szczypiorku,
lyzka posiekanych kaparow,
2 lyzki smietanki kremowki,
cukier, sol, pieprz.
1. Wszystkie skladniki wymieszac.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 44.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności