<- Śledzie marynowane z cytrynąLista potraw z grupy: RybyŚLEDZIE NA SŁODKO ->

PDF Drukuj

Śledzie musztardowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3689 razy.


Przepis wigilijny.

* 8 filetów śledziowych
* litr mleka
* 2 żółtka
* 1 łyżka musztardy
* 2 łyżki octu
* 5 łyżek oleju
* 1 ogórek konserwowy
* sól
* czarny pieprz
* pieprz cayenne
* 4-5 cebul

* Filety śledzowe włożyć do mleka na 3-4 godziny.
* Źółtka ubić z musztardą, solą i pieprzem. Dodać ocet i powoli ubijając olej.
* Pokroić drobno ogórka. Posiekać cebulę. Połączyć z ubitą masą i dodać szczyptę pieprzu cayenne.
* Śledzie pokroić na kawałki.
* Posiekać cebulę w kostkę. Ułożyć w naczyniu i polać sosem musztardowym.
* Dobrze jak tak przygotowane śledzie kilka godzin poleżą w lodówce.
Żródło: Telegazeta TVP2

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności