<- ZUPA SZYBKOŚCIOWALista potraw z grupy: ZupaZupa śliwkowa ->

PDF Drukuj

Zupa śliwkowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1858 razy.


Przepis wigilijny.

SKŁADNIKI
* 25 dag suszonych śliwek
* 10 dag suszonych jabłek
* 10 dag suszonych gruszek
* 10 dag rodzynek
* 3 łyżeczki cukru
* szczypta soli
* pół szklanki gęstej śmietany

Umyte suszone śliwki, jabłka i gruszki zalej wodą i zostaw na noc.
Następnego dnia odcedź owoce i ugotuj je w niewielkiej ilości wody na gęsty krem. Dodaj sparzone rodzynki, cukier, sól i zmiksuj.
Wlej śmietanę i podawaj na ciepło z grzankami lub domowym makaronem.
Żródło: Telegazeta TVP2

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności