Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3396 razy.
Spód
* 25 dag mąki
* 18 dag masła
* 10 dag cukru
* 2 żółtka
Masa
* 4 jajka
* 25 dag cukru
* 12 dag mąki
* 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
* 12 dag migdałów zmielonych
* 12 dag rodzynek
Zagnieść kruche ciasto. Rozłożyć na posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką blasze. Upiec na złocisty kolor. Utrzeć jajka z cukrem. Dodać roztopioną czekoladę i mąkę. Do utartej masy wsypać zmielone migdały, rodzynki i rozprowadzić ją na podpieczonym kruchym cieście. Wstawić jeszcze na ok. 20 minut do piekarnika. Można polukrować i przybrać migdałowymi płatkami.
za "Twoim Stylem"
Żródło: Telegazeta TVP2