<- Mazurek czekoladowy 1Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMazurek czekoladowy. (Innym sposobem) ->

PDF Drukuj

Mazurek czekoladowy 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2828 razy.


Spód
* 25 dag mąki
* 18 dag masła
* 10 dag cukru
* 2 żółtka

Masa
* 4 jajka
* 25 dag cukru
* 12 dag mąki
* 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
* 12 dag migdałów zmielonych
* 12 dag rodzynek

Zagnieść kruche ciasto. Rozłożyć na posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką blasze. Upiec na złocisty kolor. Utrzeć jajka z cukrem. Dodać roztopioną czekoladę i mąkę. Do utartej masy wsypać zmielone migdały, rodzynki i rozprowadzić ją na podpieczonym kruchym cieście. Wstawić jeszcze na ok. 20 minut do piekarnika. Można polukrować i przybrać migdałowymi płatkami.
za "Twoim Stylem"
Żródło: Telegazeta TVP2


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności