<- Chrzan domowyLista potraw z grupy: PrzetworyCytryny ->

PDF Drukuj

Cielęcina Weck

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3570 razy.

CIELĘCINA:50 dkg.
LIŚĆ LAUROWY:5 szt.
PIEPRZ:(ziarnisty)
ZIELE ANGIELSKIE:
ŹELATYNA:2 łyżecz
SÓL:

Czas przygotowania : 5 min.
Czas gotowania : 4 godz.
Przepis na 6 osób

Cielęcinę przednią umyć, posolić, podzielić. Przygotować słoik i torebkę foliową. Do torebki włożonej w słoik wkładać podzieloną cielęcinę, przekładając ją ziołami i żelatyną. Ugniatać mięso, zakręcić torebkę, zamknąć słoik i wstawic do wody.
Gotować na wolnym ogniu ok. 4 godz. Ostudzić.
Wyjąć ze słoika i kroić w plastry na kanapki.

From: Valle <wladek@bigfoot.com>
świetny przepis
Nadesłał(a): 2006-08-24 19:08:13

świetny przepis myślę że i golonkę można tak zrobić
Nadesłał(a): szypko5 2006-08-24 19:08:41


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności