<- Cebulka MarynowanaLista potraw z grupy: PrzetworyCielęcina Weck ->

PDF Drukuj

Chrzan domowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6300 razy.


SKŁADNIKI
* 25 dag świeżego chrzanu
* 50 ml śmietany kremówki
* 2 jajka na twardo
* 1 łyżka cukru
* sól, kwasek cytrynowy
* lub sok z cytryny

Chrzan zetrzeć na drobnej tarce. Zaparzyć lekko wrzątkiem z kwaskiem cytrynowym lub sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. Źółtka utrzeć z cukrem, dodać chrzan, śmietanę, rozdrobnione widelcem białka i sól do smaku. Całość wymieszać i przełożyć do słoika.
Żródło: Telegazeta TVP2

baja..! pozdro
Nadesłał(a): suwa <ss@ss.ss> 2006-09-12 11:09:15


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności