<- Buraki kwaszone na zimęLista potraw z grupy: PrzetworyChrzan domowy ->

PDF Drukuj

Cebulka Marynowana

Dodano: 2004-08-28 22:56:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 4867 razy.


75 dkg Cebuli perłowej
2 łyżki stołowe soli
375 ml octu 5%
10 dkg cukru
1łyżeczka przypraw do marynowania


Obrać cebulki. Aby się łatwiej obierało polać cebulki wrzątkiem. Wsypać obraną cebulkę do wrzącej wody i trzymać na ogniu 1 minutę, odcedzić i przelać zimna wodą. Rozmieszać sól z ½ litra wody i zalać cebulkę, pozostawić ja na 12 godzin. Odcedzić cebulkę włożyć do słoików. Cukier, ocet, przyprawy zagotować,. Gorącym wywarem zalać cebulkę w słoikach i zapasteryzować. Cebulka nadaje się do jedzenia po 48 godzinach.

Nadesłał: Jacek G. Maj <jacek@maj.ca>
no no
Nadesłał(a): 2005-09-05 08:09:56


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności