<- Mazurek ekologiczny
Lista potraw z grupy:
Ciasta, ciastka
Mazurek kajmakowy ->
PDF
Drukuj
Mazurek Joanny
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3708 razy.
MĄKA KRUPCZATKA:30 dkg.
MASŁO ROŚLINNE:20 dkg.
ŹÓŁTKO:3 szt.
CUKIER PUDER:10 dkg.
BAKALIE:
JAJKA:3 szt.
CUKIER PUDER:0.75 szkl.
MĄKA:1 łyżka (czubata)
MASŁO:15 dkg
MLEKO:3 łyżki
CUKIER:15 dkg
KAKAO:4 łyżki
Czas przygotowania : 1.5 godz.
Czas gotowania : 45 min.
Przepis na 16 osób
Ciasto (spód):
Wszystkie składniki (mąka krupczatka, masło roślinne, żółtka, cukier puder (10dkg)) połączyć. Wyrobione ręką ciasto ułożyć na blasze. Piec na złoty kolor.
Masa (środek):
Wszystkie składniki (jaja, cukier puder (0,75 szkl.), mąka) razem wymieszać.
Na podpieczony podkład ułożyć BAKALIE i zalać masą. Wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor.
Polewa:
Wszystkie składniki (cukier, masło, mleko, kakao) rozpuścić na ogniu, ale nie gotować.
Tak przygotowaną polewą zalać gorące ciasto.
From: Valle <wladek@bigfoot.com>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności