<- Śledzie siekaneLista potraw z grupy: RybyŚledzie w czerwonym winie ->

PDF Drukuj

Śledzie smażone

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2870 razy.

ŚLEDZIE:4 szt. (filety)
JAJKA:1 szt.
MĄKA:
BUŁKA TARTA:

Czas przygotowania : 15 min
Czas gotowania : 10 min
Przepis na 2 osób

Świetna potrawa, choć stosunkowo mało znana.
Cztery wymoczone filety ze śledzi opudrować mąka, zamoczyć w rozbitym jajku, a następnie w tartej bułce.
Smażyć na niezbyt ciemny kolor, po czym zmniejszyć płomień i na płytce azbestowej pozostawić na patelni przez 3 min, aby "doszły".
Podawać z sałatką z ziemniaków lub z ziemniakami z wody i sałatką z kiszonej kapusty, lub kiszonych ogórków.

From: Valle <wladek@bigfoot.com>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności