<- SURÓWKA ZE ŚLIWEK SUSZONYCH I PRZECIERU PORZECZKOWEGOLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiŚwietne na odchudzanie-Smakoun i seler naciowy ->

PDF Drukuj

Śledź w kożuchu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Zmodyfikowano: 2005-03-19 15:40:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6506 razy.

ŚLEDZIE:25 dkg. (płaty)
BURAKI ĆWIKŁOWE:4 szt.
ZIEMNIAKI:4 szt.
JAJKA:4 szt.
CEBULA:1 szt. (średnia)
CYTRYNA:0.5 szt.
NAĆ:1 pęczek
MAJONEZ:
OLEJ:
PIEPRZ:

Czas przygotowania : 25 min.
Czas gotowania : 3 godz.
Przepis na 16 osób

Na dnie szklanej salaterki ułożyć pokrojone płaty śledziowe. Oprószyć pieprzem, posypać siekaną cebulką i zalać olejem.
UKŁADAĆ WARSTWAMI:
Ugotowane ziemniaki starte na tarce zakryć majonezem.
Ugotowane buraki starte na tarce skropić sokiem z cytryny.
Posiekane jajka posypać natką lub szczypiorkiem.
Bardzo dobre i zaskakująco oryginalne zestawienie.

From: Valle <wladek@bigfoot.com>
Znam podobna waersje, z tym ze zamiast burakow daje gotowana marchewke, a jajka smaruje majonezem i posypuje po wierzchu startym zoltym serem. Moja nazwa to "sledz pod pierzynka" :) Smacznego.
Nadesłał(a): Iza <ichszubert@wp.pl> 2006-10-19 10:10:56


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności