Czas przygotowania : 25 min.
Czas gotowania : 3 godz.
Przepis na 16 osób
Na dnie szklanej salaterki ułożyć pokrojone płaty śledziowe. Oprószyć pieprzem, posypać siekaną cebulką i zalać olejem.
UKŁADAĆ WARSTWAMI:
Ugotowane ziemniaki starte na tarce zakryć majonezem.
Ugotowane buraki starte na tarce skropić sokiem z cytryny.
Posiekane jajka posypać natką lub szczypiorkiem.
Bardzo dobre i zaskakująco oryginalne zestawienie.
From: Valle <wladek@bigfoot.com>
Znam podobna waersje, z tym ze zamiast burakow daje gotowana marchewke, a jajka smaruje majonezem i posypuje po wierzchu startym zoltym serem. Moja nazwa to "sledz pod pierzynka" :) Smacznego. Nadesłał(a): Iza <ichszubert@wp.pl> 2006-10-19 10:10:56