<- Pomidory faszerowane po rzymskuLista potraw z grupy: Warzywa, owocePomidory faszerowane ryzem i rodzynkami ->

PDF Drukuj

Pomidory faszerowane rybą

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1160 razy.


1/2 kg filetów z dorsza (karmazyna, mintaja, morszczuka) pokroić w paski, posolić, lekko popieprzyć (najlepiej białym pieprzem), posypać drobno posiekaną pietruszką zmieszaną z posiekaną natką pietruszki - zręcznie zrolować (jak duże "korki") i spiąć drewnianą wykałaczką. Ułożyć na patelni, zalać kieliszkiem białego, wytrawnego wina, dodać łyżkę masła lub margaryny i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 8 minut. Wyjąć z "korków" wykałaczki i włożyć po 1 "korku" do wydrążonego pomidora. W reszcie wywaru rozbić jedno całe jajo i zalać wywarem ułożone w prodiżu pomidory. Na każdym pomidorze położyć malutki kawałeczek świeżego masła i zapiekać przez 40 minut.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności