<- Pomidory pieczone z anchoisLista potraw z grupy: Warzywa, owocePOMIDORY SMAŹONE W KLARZE ->

PDF Drukuj

Pomidory smażone w cieście

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1685 razy.


3 pomidory, olej do smażenia, sól, pieprz ciasto: 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki mlaka, 1 jajo Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w grube plastry, posypać solą i pieprzem. Z mąki, żółtka, szczypty soli i mleka przygotować ciasto gęściejsze niż na naleśniki. Przed rozpoczęciem smażenia wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białka. Pomidory zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron w rozgrzanym oleju na rondlu na złoty kolor. Podawać gorące po osączeniu na bibule.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności