<- Nadzienie orzechowe (do ciast)Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaNajszybszy torcik ->

PDF Drukuj

Nadzienie serowe (do ciast)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3302 razy.


400 g twarogu,
4 jaja,
40 g masla,
100 g cukru,
100 g rodzynkow,
3 lyzki usmazonej skorki pomaranczowej,
1/2 laski wanilii.

1. Twarog zemlec. Maslo utrzec z zoltkami, dodac cukier, ser, rozetrzec na jednolita mase. Dodac roztarta wanilie, drobno posiekana skorke pomaranczowa i
oplukane rodzynki. Ubic piane z bialek i polaczyc z masa.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 37 "Ciasta i ciasteczka I", strona 60.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności