<- Muszelki rumoweLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaNadzienie serowe (do ciast) ->

PDF Drukuj

Nadzienie orzechowe (do ciast)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2715 razy.



300 g orzechow wloskich,
100 g orzechow laskowych,
100 g cukru,
1 jajo,
50 ml rumu.

1. Orzechy laskowe grubo posiekac. Orzechy wloskie zemlec w maszynce, nastepnie
utrzec z cukrem i jajkiem na jednolita mase. Dodac orzechy laskowe, wlac rum
i wymieszac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 37 "Ciasta i ciasteczka I", strona 60.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności