<- PoziomkiLista potraw z grupy: PrzetworyPrzecier z pigwy ->

PDF Drukuj

Przecier truskawkowy z całymi owocami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2692 razy.


2 kg truskawek,
20-30 dag cukru
Owoce umyć, obrać z szypułek i osączyć.
50 dag owoców wspypać do rondla, zmiażdżyć, dodać cukier, zagotować i przetrzeć przez sito.
Pozostałe owoce włożyć do słoików i zalać gorącym przecierem. Zamknięte słoiki wstawić do naczynia z ciepłą wodą, przykryć je i postawić na ogniu.
Pasteryzować 20 minut w temperaturze 90 stopni, po czym wyjąć słoiki z wody i po dokręceniu przykrywek odstawić, by ostygły.
Podobnie można przetwarzać poziomki, jagody, maliny i inne owoce jagodowe.
"Poradnik Domowy"

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności