<- Pstrąg (ryba słodkowodna) z CzwierciakiewiczowejLista potraw z grupy: RybyPstrąg pieczony ->

PDF Drukuj

Pstrąg na gorąco w majonezie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1846 razy.


80 dag pstrągów, 3/4 szklanki majonezu 5 dag cebuli, łyżka zielonych solonych nasion nasturcji, 3 korniszony, natka pietruszki, mąka, sól, pieprz, oliwa lub olej.
- Majonez wymieszać z drobno posiekaną cebulą i korniszonami, dodać posiekaną zieloną pietruszkę i nasiona nasturcji. Wymieszać.
- Oczyszczone i umyte ryby panierować w mące i smażyć, wkładając je na patelnię z rozgrzaną oliwą. - Zrumienić po obu stronach, posolić, posypać pieprzem. - Usmażone ryby wyłożyć na gorący pół
misek, polać przygotowanym sosem. - Podawać z frytkami oraz kalafiorem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności