<- Risotto z tuńczykiemLista potraw z grupy: RybyRolada z lososiem ->

PDF Drukuj

Rolada łososiowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1756 razy.


porcja - 86 kcal
przygotowanie - 20 minut bez schła
dzania
na 15 porcji:
20 dag wędzonego łososia w plastrach,
15 dag twarogu,
kremowy serek topiony,
szczypiorek i natka,
pieprz,
Ser biały i topiony zmiksować na krem, dodać roztarty czosnek, szczypiorek i natkę. Doprawić do smaku.
Płaty łososia ułożyć tak, aby zachodziły na siebie i tworzyły prostokąt.
Wyrównać brzegi. Skręwki posiekać, dodać do kremu. Kremem posmarować płaty łososia, zwinąć w rulon, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Wyjąć, pokroić w plastry. Podawać na grzankach z bułki.
"Claudia"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności