<- ROLADA KOKOSOWALista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaRolada owocowa "Jasia" ->

PDF Drukuj

Rolada orzechowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2875 razy.


4 jaja,
7 dag mielonych orzechów włoskich,
7 dag cukru,
25 dag bitej śmietany.

Źółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek.
Na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę. W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 min, bo w przeciwnym razie rolada może się łamać. Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru, posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę. Wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.
gdzie jest ta rolada? gdzie sie podziala maka? i inne produkty?
Nadesłał(a): gosposia 2006-02-22 19:02:47


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności