SKŁADNIKI:
Masa biała:
100 g wiórków kokosowych,
1/2 kostki masła,
80 g cukru pudru.
Masa ciemna:
300 g herbatników,
30 g masła,
100 g cukru,
1/2 szklanki mleka,
30 g kakao.
PRZYGOTOWANIE:
1. Masa biała: masło miksujemy z cukrem. Dodajemy wiórki, miksujemy.
2. Herbatniki mielimy. Masło, kakao, cukier i mleko rozpuszczamy na wolnym ogniu, dodajemy herbatniki i mieszamy na jednolitą masę.
3. Letnią ciemną masę wykładamy na pergamin. Formujemy kwadrat. Na kwadrat wykładamy masę białą i zwijamy roladę. Dekorujemy wiórkami i schładzamy.
Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>uwielbjam wszystko co kokosowe Nadesłał(a): anna <duza341@wp.pl> 2008-08-02 12:08:17