<- Kapłon pieczony w piecuLista potraw z grupy: Mięso: DróbKlops z drobiu gotowany w papryce ->

PDF Drukuj

Kawior zydowski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1913 razy.


Porcja dla 8 osob. Czas przygotow. 1 godz.
1 kg watrobek z kury,
4 jaja ugotowane na twardo,
250 g smalcu z gesi lub kury,
250 g cebuli,
sol, pieprz.

1. Watrobki umyc, osaczyc i upiec na ruszcie.
2. Posiekac ugotowane na twardo jaja.
3. Obrac i pokrajac w kostke cebule, zrumienic na smalcu.
4. Ostudzona watrobke posiekac, dodac jaja i cebule i dokladnie wymieszac. Doprawic do smaku pieprzem i sola. Podawac z chalka jako zimna przekaske.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 11 "Kuchnia żydowska", strona 10.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności