<- Ryba w sosie wermutowymLista potraw z grupy: RybyRyba z kasztanami ->

PDF Drukuj

Ryba w sosie wiedeńskim

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2225 razy.


Kuchnia austriacka:

1 kg ryby,
25 deg warzyw /marchewka, pietruszka, seler, por, cebula/,
szklanka majonezu,
10 dag chrzanu,
5 dag rodzynków,
2 łyżki przecieru pomidorowego,
sól, pieprz,
cukier,
cytryna lub sok cytrynowy.
Rybę pokrajać w dzwonka, ugotować w osolonej wodzie z warzywami. Przełożyć do salaterki.
Majonez wymieszać ze startym chrzanem, rodzynkami sparzonymi wrzątkiem i przecierem pomidorowym, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Podawać z pszennym lub razowym pieczywem, masłem i białym wytrawnym winem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności