1. Mieso z udek oddzielic od kosci, pokroic na kawalki wielkosci jednego kesa.
2. Wymieszac w naczyniu skladniki marynaty i zalac nia mieso, pozostawic na 10
minut.
3. Por oczyscic i pokroic na ukosne, trzycentymetrowe slupki.
4. Papryke przekroic wzdluz i usunac gniazdo nasienne, pokroic na podluzne kawalki o wielkosci slupkow pora.
5. Rozgrzac na patelni olej, obsmazyc pokrojone jarzyny, wyjac je na talerz.
6. Mieso osaczyc z marynaty, wrzucic na goraca patelnie i usmazyc, zdjac z patelni i odlozyc na talerzyk.
7. Wrzucic na patelnie usmazone jarzyny, wlac sos i smazyc dalej, az caly sos
zostanie wchloniety.
8. Na patyczki nabijac na przemian mieso i jarzyny (zaczynajac od miesa) tak,
by na patyczku byla nieparzysta ilosc kawalkow miesa i kazdy z rodzajow
jarzyn.
9. Ulozyc wszystkie szpadki na kwadratowym polmisku, przybrac zielonymi galazkami.
10. Podawac jako goraca przystawke lub zakaske do piwa.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 8 "Kuchnia japońska", strona 70.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach