Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2478 razy.
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 45 min.
600 g zielonej fasolki szparagowej,
80 ml oliwy,
6 zabkow czosnku,
150 g tartej bulki,
sol, pieprz.
1. Mloda zielona fasolke, oplukac, odciac konce, usunac wlokna.
2. Fasolke pokroic w kawalki dlugosci 6 cm. Czosnek obrac, drobno posiekac.
3. Na patelni rozgrzac oliwe, podsmazyc czosnek, wlozyc fasolke, smazyc, az fasolka sciemnieje. Do fasolki wsypac tarta bulke, doprawic sola, pieprzem,
wymieszac i od razu podawac.
- W ten sposob mozna przyrzadzic mlody bob w strakach.
Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 48.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj Powiadom o komentarzach