<- Kalarepa faszerowana grzybamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKalarepa nadziewana ->

PDF Drukuj

Kalarepa faszerowana rakami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1694 razy.



Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 1 godz.
4 duze kalarepy,
150 g szyjek rakowych,
2 lyzki tartej bulki,
3 lyzki smietany,
1 lyzka drobno pokrojonego koperku,
2 lyzki masla,
2 zoltka,
1 cytryna,
200 ml bulionu,
sol.

1. Kalarepki obrac, odciac gorna czesc na 3/4 wysokosci, wydrazyc, ugotowac.
2. Tarta bulke podsmazyc na masle. Dodac smietane, koperek, sok z cytryny, sol,
posiekane szyjki rakowe i zoltka, wymieszac, napelnic kalarepki. Zapiekac
20 min w temp. 180żC lub ugotowac w bulionie.
- Farsz mozna zrobic tez z obranych krewetek lub pokrojonej gotowanej ryby.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 29.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności